زیتون درجه یک طارم جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است. آنها با بسیاری از فواید سلامتی، به ویژه برای سلامت قلب و پیشگیری از سرطان مرتبط هستند.
خواص آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدان های رژیمی نشان داده اند که خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهند.
زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا کاهش رشد میکروارگانیسم ها را شامل می شود.
یک مطالعه قدیمی در سال 2009 نشان داد که خوردن باقیمانده خمیر زیتون به طور قابل توجهی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در خون می شود، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در بدن شما.
بهبود سلامت قلب
کلسترول و فشار خون بالا هر دو از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.
اسید اولئیک، اسید چرب اصلی در زیتون، با بهبود سلامت قلب مرتبط است. ممکن است سطح کلسترول را تنظیم کند و از کلسترول LDL (بد) در برابر اکسیداسیون محافظت کند، اگرچه برخی از متخصصان می گویند به شواهد بیشتری نیاز است.
علاوه بر این، برخی از مطالعات اشاره می کنند که زیتون و روغن زیتون ممکن است فشار خون را کاهش دهند.
بهبود سلامت استخوان
پوکی استخوان با کاهش توده استخوانی و کیفیت استخوان مشخص می شود. می تواند خطر شکستگی را افزایش دهد.
نرخ پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه ای کمتر از بقیه اروپا است، که منجر به این گمانه زنی می شود که زیتون ممکن است در برابر این وضعیت محافظت کند.
برخی از ترکیبات گیاهی موجود در زیتون و روغن زیتون نشان داده شده است که به جلوگیری از از دست دادن استخوان در مطالعات حیوانی و لوله آزمایش کمک می کند.
علاوه بر این، مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد.
پیشگیری از سرطان
زیتون و روغن زیتون معمولا در منطقه مدیترانه مصرف می شود، جایی که میزان سرطان و سایر بیماری های مزمن کمتر از سایر کشورهای غربی است.
بنابراین، ممکن است زیتون به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
این ممکن است تا حدی به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان و اسید اولئیک آنها باشد. مطالعات مشاهده ای و لوله آزمایش نشان می دهد که این ترکیبات چرخه زندگی سلول های سرطانی در سینه، روده بزرگ و معده را مختل می کنند.