کانلونی که برای اولین بار توسط سرآشپز معروف نیکولا فدریکو در ناپل ایتالیا ساخته شد، ماکارونی لوله ای بلند مانند یا استوانه ای است که طول آن معمولاً سه تا چهار اینچ است و اغلب با پر کردن پنیر، گوشت، سبزیجات یا ماهی پر می شود.
کاواتاپی که در جنوب ایتالیا به دنیا آمد و نام آن را به زبان ایتالیایی به معنای “چرب چوب پنبه” نامگذاری کرد، یک ماکارونی توخالی و مارپیچی شکل است که طول آن حدود یک اینچ است و گاهی اوقات برجستگی ها یا شیارهایی روی سطح خود دارد.
برند معروف ماکارونی Barilla به افتخار خواننده مشهور ایتالیایی دهه 1960، Celentano، این شکل را Cellentani می نامد.
کاواتاپی معمولاً در سسهای گوجهفرنگی سرو میشود و اغلب با پنیرهایی مانند پروولون، موزارلا و پارمزان همراه میشود یا آن را با دستور تهیه سالاد ماکارونی ماکارونی تابستانی سرو میشود.
گارگانلی که از نودل ماکارونی مسطح و مربعی ساخته شده است که به شکل لولهای در آمده است، ریشه در منطقه رومانیا ایتالیا دارد و به دلیل شیارهای متمایزش که با چرخاندن لولههای ماکارونی روی یک شانه چوبی ایجاد میشود، شناخته شده است.
گارگانلی را اغلب سرو میکنند، یعنی در ظرفی که ترکیبی از پیاز، نخود و ژامبون پخته شده با نمک دارد.
اگر بخواهید لبه های زاویه دار پاستا پنه را جدا کنید، اساساً سدانی خواهید داشت.
اگرچه منشأ آن ناشناخته است، اما منطقی است که فرض کنیم منشأ آن شاخه ای از پنه سیسیلی است.
سدانی معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو میشود، اما زمانی که بهصورت ساده با پنیر یا کره سرو شود، بسیار مورد علاقه است.
لوله های پاستا انواع ماکارونی لوله ای شکل مانند پنه و ماکارونی هستند.
برای سالاد پاستا، سس غلیظ، و کاسرول ایده آل است.
لوله های بلند، به عنوان مثال پرسیاتلی، با سس سرو می شوند.
حتی گاهی اوقات آنها را تکه تکه می کنند و در سوپ استفاده می کنند.